top of page
ONTWIKKELINGEN

'Rondom d'n Plag' met elkaar voor elkaar, obligatiecertificaten

‘Rondom d’n Plag’ met elkaar voor elkaar! Obligatiecertificaten verstrekking.

De afgelopen twee jaar is bij Onder d’n Plag veel gebeurd en gebouwd om de ontmoetingsfunctie te versterken. Nu dient zich de mogelijkheid aan het project Rondom d’n Plag te realiseren. Dit project start met de aankoop van het aanpalende perceel, nu al deels in gebruik voor het parkeerterrein (sinds 2014) en de oogstgenotentuin (sinds 2020). De eigenaar wil het perceel van 2,8 hectare vóór 2 april 2022 ten behoeve van de gemeenschap aan Stichting Onder d’n Plag verkocht hebben. In de diverse gesprekken en bijeenkomsten hebben we geconstateerd dat hier draagvlak voor is.

Inleiding in 't kort:

 

 

 

 

 

 

Dit stuk grond biedt volop mogelijkheden voor bestaande en nieuwe gebruikers van de faciliteiten bij Onder d’n Plag. Er is een eerste concept voor de inrichting  gemaakt met “natuurlijk ontmoeten” en natuur inclusief  als leidend thema .  Daarin zijn een evenemententerrein, een natuurspeeltuin, een theaterheuvel en een voedselbos opgenomen naast een uitbreiding van de oogstgenotentuin en de bestaande parkeerplaats. Vanuit het overleg van 1 oktober en 12 dec jl is er inmiddels een commissie rondom d’n plag gevormd vanuit schottelzakken, jeugdwerk, oogstgenoten, vrienden ODD, bestuur ODP, ‘t vlämke en voedselbos die actief met dit plan aan de slag gaan.

 

 

 

 

 
 

Dit project willen we gaan financieren door als Stichting Onder d’n Plag een lening van 300.000 €  te vragen vanuit de leefgemeenschap en betrokkenen. We denken dit te doen door uitgifte van 600 obligatie certificaten op naam ter waarde  van 500 €. Zowel inwoners, gebruikers, ondernemers en andere betrokkenen bij Onder d’n Plag kunnen hieraan deelnemen. Daarmee kunnen we de aankoop en inrichting financieren en hopen we met zoveel mogelijk mensen en ondernemers een grote betrokkenheid te realiseren. Meerdere certificaten mag en een certificaat kan ook als gebruikersgroepje of vereniging aangeschaft worden. Na 5 jaar zal een start met aflossing van de obligaties worden gemaakt. De periode van aflossing bestrijkt 10 jaar. Ook de mogelijkheid tot het schenken van een geldbedrag of uitgelote obligaties wordt daarin betrokken.

Als Stichting Onder d’n Plag zien we in ‘Rondom d’n Plag’ een geweldige kans om als gemeenschap en gebruikers nieuwe mogelijkheden voor ontmoeten, sport, kunst, cultuur en beleving te creëren. Tevens geven we natuurontwikkeling hierin een serieuze plek. Zo bouwen we door aan een toekomstige vitale plek waar alle geledingen van de gemeenschap gebruik van kunnen maken. Dit sluit ook aan bij steeds meer lokaal denken.

Mocht U geïnteresseerd zijn in deelname aan dit project of aan de obligatielening dan kunt U verdere informatie vinden in de bijlagen hieronder.

Conceptinrichting en sfeerbeelden

Klik op de link om de conceptinrichting en sfeerbeelden in te zien (PDF bestand).

Veelgestelde vragen (FAQ)

Klik op de link om veelgestelde vragen in te zien (PDF bestand).

Reglement obligaties

Klik op de link om het reglement in te zien (PDF bestand).

Inschrijfformulier obligaties

Klik op de link om het inschrijfformulier te downloaden (Word bestand).

Na dit volledig in te vullen verzoek wij u dit op te sturen via uw e-mail postvak, volgens de aanwijzing in het document.

rondom.jpg
bottom of page