top of page
Gym

Gym

Op dinsdagmorgen van 9.00 tot 10.00 kan er worden bewogen onder leiding van een ervaren trainer van Ons Welzijn.
Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt je langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet.


We weten het eigenlijk allemaal wel: voldoende bewegen houdt je langer fit en gezond. Hierdoor heb je bijvoorbeeld minder snel hulp nodig van anderen en is de kans op vallen kleiner. Maar minstens zo belangrijk is dat bewegen met anderen leuk en gezellig is. Dat vinden óók mensen die sporten nooit leuk hebben gevonden.


Meedoen met georganiseerde groepsactiviteiten heeft veel voordelen. Het is gezellig, je ziet andere mensen, de activiteit is leuk en je verhoogt de totale tijd die je beweegt. Er is goede begeleiding, zodat je ook veilig beweegt. Dit kan een stimulans zijn om wat intensiever te bewegen.


De trainingen op dinsdag zijn zo ingedeeld dat de oefeningen zowel staande, liggend op een matje en op een stoel worden uitgevoerd. E.e.a. ondersteund door muziek. De oefeningen die we doen zijn spier- en botversterkende oefeningen, oefeningen voo de gewrichten, maar ook hart, longen en ingewanden doen in dit geheel mee. Oefeningen voor de totale beweeglijkheid en voor de balans.
En na een uurtje meer of minder bewegen kan onder het genot van een kopje thee of koffie nog wat worden nagepraat.

Als je mee wilt doen kun je contact opnemen via de contactpagina.
 

 

bottom of page