top of page
ONTWIKKELINGEN

Ontwikkelingen en actualiteiten bij Onder d'n Plag

Zie hieronder de meest recente ontwikkelingen en actualiteiten bij De Stichting Huis voor Ontmoeting en Sport Onder d’n Plag.

Duurzaamheid (Juni 2021)

Sinds het begin van haar bestaan heeft duurzaamheid de volle aandacht van bestuur en gebruikers van Onder d’n Plag. Zo zijn er enkele jaren terug een groot aantal zonnepanelen geplaatst, is het gebouw volledig gasloos en is er led-verlichting aangebracht rondom de sportvelden. Bouwstenen voor Sociaal, een platform voor maatschappelijk vastgoed (De wegwijzer in maatschappelijk vastgoed | Bouwstenen voor Sociaal) heeft in maart 2021 een korte film opgenomen over de energie maatregelen in Onder d’n Plag.

Uit hun berekeningen Vergelijk volgens WEii-protocol | Bouwstenen voor Sociaal is gebleken dat Onder d’n Plag met alle duurzame aanpassingen en goed monitoren door vrijwilligers volledig energieneutraal was in 2020. Daarmee is Onder d’n Plag deel van de top 10 van groen en duurzaam maatschappelijk vastgoed. Een fantastisch resultaat en reden voor Bouwstenen voor Sociaal om Onder d’n Plag aan te bevelen als één van de 10 duurzame must‑sees!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

bottom of page