top of page
Toneelvereniging 't Vlämke

Toneelvereniging 't Vlämke

Toneelvereniging ’t Vlämke is de toneelvereniging van Over d’n Dam, opgericht in 1982. De naam is afkomstig uit de tijd van de oprichting van het voormalige dorpshuis de Vlaam. Na de verhuizing naar Onder d’n Plag hebben we de naam toch aangehouden, omdat deze al zo veel herinneringen meedraagt.


Met heel veel trots kijken wij terug op vele mooie stukken en momenten. Lachen, huilen, liefde, echte dieren en zelfs blote billen zijn getoond op het podium. Toen nog in de Vlaam nu in Onder d’n Plag. Maar wat helemaal geweldig is, zijn de spelers van het eerste uur die nog steeds mee doen!

 


Ook in 2019 hebben we weer een leuk stuk op de planken gezet: “Dat staat in de sterren”, een vrolijke komedie van Frits Criens over een moderne ongehuwde boer die de plaatselijke toneelclub regisseert én gelooft in het lot van de sterren. Samen met zijn moeder en knecht probeert hij zijn koeien gezond te houden. Totdat een sterrenwichelaarster een voorspelling maakt die niet veel goeds voorspelt voor zijn boerderij.
De komedie was weer lachen geblazen en een groot succes bij het publiek! Als toneelspelen jouw hobby is en je je bij ’t Vlämke wilt aansluiten, neem dan contact op via de contactpagina.
 

 

bottom of page