Hoofdgerecht
4 personen 25 min waardering 7,8
Bijgerecht Oosters Vegetarisch
INGREDIËNTEN
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 rode peper, in reepjes
400 g fruitig pompoenvruchtvlees, in staafjes
5-6 bladen savooiekool, in reepjes
400 g rapen, in staafjes
3-4 eetlepels olijfolie extra vierge
100 ml groentebouillon
2 eetlepels sojasaus
wat citroensap
1 snuf kaneelpoeder
1 snuf gemberpoeder
1 handjevol geroosterde pinda's of gare kikkererwten
BEREIDEN
Roerbak de ui, knoflook, peper, pompoen, kool en raap enkele minuten op hoog vuur in de olijfolie in een wok of wijde braadpan.
Voeg de groentebouillon en sojasaus toe en laat alles een paar minuten sudderen.
Breng op smaak met citroensap, kaneel, gember en zeezout. Strooi er pinda's of kikkererwten over. Serveer met rijst, vlees of vis.
afkomstig van : Marianne Willems
Comments