top of page
Recepten

Pompoen met savooiekool uit de wok

Hoofdgerecht


4 personen 25 min waardering 7,8

Bijgerecht Oosters Vegetarisch



INGREDIËNTEN

1 middelgrote ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, gesnipperd

1 rode peper, in reepjes

400 g fruitig pompoenvruchtvlees, in staafjes

5-6 bladen savooiekool, in reepjes

400 g rapen, in staafjes

3-4 eetlepels olijfolie extra vierge

100 ml groentebouillon

2 eetlepels sojasaus

wat citroensap

1 snuf kaneelpoeder

1 snuf gemberpoeder

1 handjevol geroosterde pinda's of gare kikkererwten



BEREIDEN

Roerbak de ui, knoflook, peper, pompoen, kool en raap enkele minuten op hoog vuur in de olijfolie in een wok of wijde braadpan.

Voeg de groentebouillon en sojasaus toe en laat alles een paar minuten sudderen.

Breng op smaak met citroensap, kaneel, gember en zeezout. Strooi er pinda's of kikkererwten over. Serveer met rijst, vlees of vis.



afkomstig van : Marianne Willems

bottom of page